En Brors Berättelse
2009-08-01 / 19:00:53

Av: Richard B. Pelzer

Alla som läst Pojken Som Kallades Det och följande böcker i samma serie, vet hur hemskt en mor kan behandla sitt barn utan att någon i närheten gör något åt det. De flesta har känt ilskan, sorgen och den hemska känslan av att det gör ont i hela kroppen när man läser dessa böcker på grund av de bisarra händelser som utspelar sig.



En Brors Berättelse är precis som titeln lyder, just en brors berättelse. Författaren Richard är David Pelzers, författaren till Pojken Som Kallades Det, yngre bror. Denna bok utspelar sig både under tiden som David fortfarande bodde hos familjen och efter det att han lämnat dem. Richard beskriver i boken hur han under tiden som David bodde hos dem agerade som sin mors lille "nazist" som skvallrade och satte dit David vare sig han var skyldig eller inte. När David är ute ur huset vänder mamman sin ilska till Richard och helt plötsligt sitter han i samma position som David tidigare haft.

En Brors Berättelse är egentligen ingen fristående bok fastän den har en annan författare. För att få den gripande historiens fulla sammanhang ska man ha läst David Pelzers böcker först. I början av boken är den inte fullt lika gripande som sin brors bok, men det var en upplevelse att få höra historien från ett annat håll. Boken kan verka lite långsam i början men när jag väl kom igång var jag fast! Jag rekomenderar verkligen denhär boken till de som läst Pojken Som Kallades Det.

Till de som inte gjort det: Gör det nu!
Ciao♥

J:

Har du läst klart den? :) kan jag få låna den på roadtripen då? :D



Skrivet den: 2009-08-02 klockan: 09:30:05
URL: http://dontevergiveup.blogg.se/



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: